Ovoce v tempuře
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 středně velké zralé banány (nesmí být zelené, ani moc měkké)
- 1 oloupané jablko (nakrájené na cca 1 cm silné plátky)
- šťáva z citrónu
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- asi 2 lžíce strouhaného kokosu nebo sezamových semínek (můžete si vybrat, nebo dát do těstíčka od každého trochu)
- tuk na smažení
Postup Ovoce v tempuře
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupejte, pokrájejte na cca 3 cm špalíky a potřete je citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je odležet i s plátky jablek do lednice a začněte připravovat jednoduché těstíčko, které ale není tekuté, jak by se z názvu dalo hádat. Jde o sypkou směs, v níž se banány obalí.
V míse smíchejte mouku, cukr, kokos nebo semínka a kypřicí prášek a vše pořádně promíchejte.
Potom dejte na sporák rozpálit tuk a mezitím obalte vychlazené banány v připravené směsi. Naskládejte do rozpáleného tuku – měly by být zcela ponořeny.
Když začnou mít zlatou barvu, vyndejte je, dejte odsát tuk na papírovou utěrku a ihned podávejte. Na talíři je můžete pokropit karamelem nebo medem a posypat sezamovými semínky nebo čokoládou