Ovesné špalíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
20 g cukru může být i vanilkový
120 g změklého másla
1 žloutek
2 polévkové lžíce rumu
150 g mouky hladké
75 g ovesných vloček (nasucho opražit a umlít)
Na obalování:
moučkový cukr
1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracovat hladké nelepivé těsto.

  2. Pak na vále rukou vyválet válečky o průměru cca 1 cm (těsto nelepí, není třeba podsypávat).

  3. Válečky ostrým nožem nakrájet na 1 cm špalíčky, přendat na pečící papír a péct asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch na 170°C).

  4. Teplé obalovat v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Z těsta je také možno tvarovat rohlíčky, důlkové koláčky, nebo vyválet a vykrajovat různé tvary a upečené slepovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!