Ovesné špalíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 20 g cukru může být i vanilkový
- 120 g změklého másla
- 1 žloutek
- 2 polévkové lžíce rumu
- 150 g mouky hladké
- 75 g ovesných vloček (nasucho opražit a umlít)
- Na obalování:
- moučkový cukr
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup Ovesné špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracovat hladké nelepivé těsto.
Pak na vále rukou vyválet válečky o průměru cca 1 cm (těsto nelepí, není třeba podsypávat).
Válečky ostrým nožem nakrájet na 1 cm špalíčky, přendat na pečící papír a péct asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch na 170°C).
Teplé obalovat v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Z těsta je také možno tvarovat rohlíčky, důlkové koláčky, nebo vyválet a vykrajovat různé tvary a upečené slepovat.