Ořechové úly
Recepty, CukrovíSuroviny
- Na úly:
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 200 g cukr moučka
- 1 bílek (já místo bílku dávám 2-3 lžíce rumu nebo někdy kyselou marmeládu)
- Na kolečka pod úly:
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g cukr moučka
- (1 žloutek)
- Na krém:
- 200 g másla
- 350 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr moučka
- mandlové aróma
- cukr moučka na obalení
Postup Ořechové úly
Postup přípravy receptu
-
Kolečka: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 3 mm, vykrajujeme kolečka velké podle otvoru který je na formičce na úly. Dáme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme.
Úly: Z ořechů, cukru a bílku (rumu) vypracujeme těsto, děláme kuličky, které obalíme v cukru a vtlačíme do formičky na úly. Uprostřed uděláme otvor, plníme krémem a přilepíme k upečenému, vychladlému kolečku. Necháme vychladit.
Krém: V mléce rozmícháme puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vychladlý puding zašleháme do másla, podle chuti zašleháme cukr a aróma. Krém můžeme dát i svůj oblíbený.