Luxusní čokoládové trojhránky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
Krém:
2 kostky tvarohu (500 g)
250 g másla
1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena)
4 lžíce mletého cukru
Čokoládová poleva:
2 čokolády na vaření
100 ml smetany
50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience.

  2. Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.

  3. Mezitím připravíme krém: V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.

  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min na 1 hodinu vychladit.

  5. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!