Ořechové švýcarky

Recepty, Moučníky

Suroviny

na omládek:
100 g vlažné vody
18-20 g droždí
necelá lžička sladěnky
120 g hladké mouky
- dobře promícháme a necháme ais 60 mniut kynout
Dále:
90 g vody
100 g zcela povoleného másla
80 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
350 g hladké mouky
náplň:
trochu másla na potření
mleté ořechy
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin na těsto a vymísíme ho dohladka. V teple místnosti necháme těsto vykynout asi 1-1,5 hodiny, během té doby ho asi 2x prohněteme.

  2. Z vykynutého těsta vyválíme tenčí plát, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme ořechy a vanilkovým cukrem a kdo má rád, může třeba i trochou perníkového koření.

  3. Zavineme v pevnou roládu a nakrájíme na trojúhelníky s maličko širší špičkou. Pak švýcarky promáčkneme tenčí pomoučněnou rukojetí vařečky, necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme (180-190°C/asi 20 minut – netřeba péct do vypečení kůrky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!