Ořechové mušličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto
350 g hladké mouky
300 g másla (popř. máslová Hera)
3 žloutky
3 lžíce cukru
3 lžíce rumu
Náplň:
150 g mletých vlašských ořechů
150 g cukru
(3 bílky)
Na obalení:
100 g cukru
1-2 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a rumu vypracujeme těsto a dáme asi na dvě hodiny do chladna odpočinout.

  2. Mezi tím si nachystáme náplň. Ušleháme bílky do tuhého sněhu, přidáme nastrouhané nebo namleté ořechy, cukr a promícháme.

  3. Odpočinuté těsto vyválíme na cca 0,4 mm a vykrajujeme vykrajovátkem (viz. foto) nebo sklenicí kolečka, které poklademe vždy lžičkou náplně, přehneme a kraje přitiskneme (buď vykrajovátkem nebo vidličkou: viz. foto).

  4. Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě cca 12-15 minut na 175°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!