Buchta s čokokysankou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 10 ml rumu
- 125 ml slunečnicového oleje
- Krém:
- 200 g čokolády s 50% kakaa
- 2 zakysané smetany 16%
Postup Buchta s čokokysankou
Postup přípravy receptu
-
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek.
Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a poté rum.
Vypracované těsto vylijeme na plech, povrch buchty stěrkou urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C asi na 25 minut.
Čokoládu nalámeme, ve vodní lázni rozpustíme a poté vmícháme zakysané smetany.
Natřeme na upečenou buchtu a povrch trochu urovnáme. Buchtu s čokokysankou můžeme pro vylepšení posypat kokosem nebo ořechy.