Indické kari s krevetami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 hrnek jasmínové rýže
20 krevet (vyloupané tygří)
250 ml kokosového mléka
kukuřice
Na dochucení:
čerstvý zázvor
limeta
lžíce hnědého cukru
sůl
chilli
tikka masala
kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi 2 minuty, aby krevety zčervenaly. Jakmile se tak stane, přidáme kukuřici (může být z mrazáku), přidáme 1 vrchovatou lžičku nastrouhaného nebo nakrájeného zázvoru, necháme 2 minuty osmahnout, pak přidáme koření, špetku soli, lžíci cukru, lžičku kurkumy, lžičku tikka masala koření, špetku chilli a promícháme.

  2. Jakmile koření pustí vůni, nalijeme kokosové mléko a necháme lehce zredukovat 5 minut, mezitím si připravíme rýži.

  3. 1 hrnek rýže dáme do kastrůlku, přidáme 1,5 hrnku vody, špetku soli a přivedeme k varu, jakmile se rýže začne vařit ztlumíme plamen na minimum a vaříme, dokud nezmizí všechna voda (5 minut), rýže je pak hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!