Indické kari s krevetami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 hrnek jasmínové rýže
- 20 krevet (vyloupané tygří)
- 250 ml kokosového mléka
- kukuřice
- Na dochucení:
- čerstvý zázvor
- limeta
- lžíce hnědého cukru
- sůl
- chilli
- tikka masala
- kurkuma
Postup Indické kari s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi 2 minuty, aby krevety zčervenaly. Jakmile se tak stane, přidáme kukuřici (může být z mrazáku), přidáme 1 vrchovatou lžičku nastrouhaného nebo nakrájeného zázvoru, necháme 2 minuty osmahnout, pak přidáme koření, špetku soli, lžíci cukru, lžičku kurkumy, lžičku tikka masala koření, špetku chilli a promícháme.
Jakmile koření pustí vůni, nalijeme kokosové mléko a necháme lehce zredukovat 5 minut, mezitím si připravíme rýži.
1 hrnek rýže dáme do kastrůlku, přidáme 1,5 hrnku vody, špetku soli a přivedeme k varu, jakmile se rýže začne vařit ztlumíme plamen na minimum a vaříme, dokud nezmizí všechna voda (5 minut), rýže je pak hotová.