Ořechové bagetky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 340 g hladké mouky
- 160 g žitné celozrné mouky
- 250 ml podmáslí
- 50 ml vlažné vody
- 50 g oleje
- 40 g droždí
- 1 polévková lžíce octa
- 1 lžíce soli (může být i méně)
- 1/2 lžíce drceného kmínu
- 1 lžička cukru
- 1,5 - 2 hrsti vlašských ořechů
Postup Ořechové bagetky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny, mimo ořechů dáme do pekárny - nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program těsto.
Po zaznění signálu při posledním míchání přidáme ořechy, které jsme nalámali rukou na větší kousky. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 - 10 kousků a uděláme malé bagetky.
Dáme na plech, trochu nařízneme a ještě necháme asi 20 min kynout.
Pečeme v předehřáté troubě do zlatova, přibližně 30 - 35 min.