Jarní meruňkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na těsto:
150 g hladké mouky
1 zarovnaná KL kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker
75 g cukru
1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
špetka soli
1 vejce
75 g změklého másla nebo margarínu
Náplň:
meruňkový kompot (hmotnost po odkapání 480 g)
2 balíčky vanilkového pudingu Naturamyl příchutí Dr.Oetker
200 g cukru
500 ml polotučného mléka
500 g polotučného tvarohu
Na ozdobení:
1 balíček Dort-želé žlutého Dr.Oetker
250 ml šťávy z kompotu
2 zarovnané PL cukru
dortová forma o průměru 26 cm

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto.

  2. Na pomoučněné pracovní ploše vyválíme 2/3 těsta a vložíme na dno vymazané formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme delší váleček a rukou přitlačíme k okraji formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.

  3. Formu uložíme asi na 20 minut do chladničky. Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu přitom zachytíme.

  4. Pudinky připravíme podle návodu na obale, avšak s 200 g curku a 500 ml mléka. Do horkého pudinku ihned metličkou vmícháme tvaroh a náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.

  5. Na povrch naskládáme meruňky nakrájené na plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Dort necháme vychladnout.

  6. Na ozdobení připravíme Dort-želé se šťávou z kompotu a cukrem podle návodu na obale a naneseme na meruňky. Uložíme do chladničky a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!