Jarní meruňkový dort
Recepty, DortySuroviny
- Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- 1 zarovnaná KL kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker
- 75 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
- špetka soli
- 1 vejce
- 75 g změklého másla nebo margarínu
- Náplň:
- meruňkový kompot (hmotnost po odkapání 480 g)
- 2 balíčky vanilkového pudingu Naturamyl příchutí Dr.Oetker
- 200 g cukru
- 500 ml polotučného mléka
- 500 g polotučného tvarohu
- Na ozdobení:
- 1 balíček Dort-želé žlutého Dr.Oetker
- 250 ml šťávy z kompotu
- 2 zarovnané PL cukru
- dortová forma o průměru 26 cm
Postup Jarní meruňkový dort
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto.
Na pomoučněné pracovní ploše vyválíme 2/3 těsta a vložíme na dno vymazané formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme delší váleček a rukou přitlačíme k okraji formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.
Formu uložíme asi na 20 minut do chladničky. Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu přitom zachytíme.
Pudinky připravíme podle návodu na obale, avšak s 200 g curku a 500 ml mléka. Do horkého pudinku ihned metličkou vmícháme tvaroh a náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.
Na povrch naskládáme meruňky nakrájené na plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Dort necháme vychladnout.
Na ozdobení připravíme Dort-želé se šťávou z kompotu a cukrem podle návodu na obale a naneseme na meruňky. Uložíme do chladničky a necháme vychladnout.