Ořechová omáčka na těstoviny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

7 dkg vlašských ořechů
svazek bazalky
5 dkg Piniových oříšků
2 stroužky česneku
kelímek smetany na šlehání
sůl
pár kapek citronu
Parmazán (nebo sýr podobného typu)

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek a ořechy. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, kterou přeložíme do misky. Pak ji rozředíme smetanou, podle chuti přisolíme a můžeme přidat pár kapek citronu.

  2. Ořechovou omáčku servírujeme na horkých těstovinách a sypeme parmazánem. Podáváme ihned. Přiznávám, že jsem těstoviny včetně omáčky i přihřívala v MW.

  3. Omáčku lze připravit i tak, že se umleté ořechy lehce osmahnou na lžíci olivového oleje, provaří se smetanou a přidá se najemno nasekaná bazalka a česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!