Ořechová omáčka na těstoviny
Recepty, TěstovinySuroviny
- 7 dkg vlašských ořechů
- svazek bazalky
- 5 dkg Piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- kelímek smetany na šlehání
- sůl
- pár kapek citronu
- Parmazán (nebo sýr podobného typu)
Postup Ořechová omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek a ořechy. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, kterou přeložíme do misky. Pak ji rozředíme smetanou, podle chuti přisolíme a můžeme přidat pár kapek citronu.
Ořechovou omáčku servírujeme na horkých těstovinách a sypeme parmazánem. Podáváme ihned. Přiznávám, že jsem těstoviny včetně omáčky i přihřívala v MW.
Omáčku lze připravit i tak, že se umleté ořechy lehce osmahnou na lžíci olivového oleje, provaří se smetanou a přidá se najemno nasekaná bazalka a česnek.