Karamelizovaná cibule s brusinkami
Recepty, PřílohySuroviny
- 4 velké cibule
- 50 g anglické slaniny
- 50 g sušených brusinek
- 100 ml červeného vína (měla jsem Merlot)
- 1 polévkové lžíce třtinového cukru
- sůl
- pepř
- balsamico redukce
Postup Karamelizovaná cibule s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu ji pozvolna vypečeme dokřupava, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a velmi zvolna opékáme (cca 20 min), cibule by se neměla smažit, ale spíš dusit. Pokud se připéká, pak stačí přilít kapičku vody.
Do měkka dušenou cibuli osolíme, opepříme, osladíme třtinovým cukrem, vmícháme brusinky a chvilku ještě opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pozor, rádo se připéká !!:))
Podlijeme červeným vínem, necháme odpařit alkohol a vydusit asi na polovinu a máme hotovo. Dochutíme balsamico redukcí nebo octem, podle chuti dosolíme a popepříme.