Karamelizovaná cibulka se švestkami

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,5 l švestek nakrájených na čtvrtiny
750 ml červené cibule nakrájené na podélne kousky
0,5 šálku třtinového cukru
0,5 šálku červeného vinného octa (balsamico)
kousek nastrouhaného zázvoru nebo lžička mletého zátvoru
2 hrsti rozinek namočených a scezených
troška olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu opekáme na oleji až stmavne, ale nezhorkne. Pridáme cukor a jemne skaramelizujeme.

  2. Prisypeme hrozienka, prilejeme ocot, nasypeme slivky a varíme asi 1 hodinu alebo kým sa hmota nezredukuje a nezhustne.

  3. Naplníme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme v rúre takto: Poháriky dáme na hlboký plech, ktorý naplníme vodou. V teplovzdušnej rúre na 110°C sterilizujeme 1 hodinu. Necháme pomaly vychladnúť v rúre.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!