Kuřecí steak a salát s polničkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa
harissa
máslo
olej
pepř
brambory
kmín
sůl
salát:
1 KL soli
1 PL octu
1 KL cukru
špetka pepře
4 dl vody
jarní cibulka
rajčata
polniček

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa jsem naložil den předem. Potřel jsem je harissou, pepřem, a polil slunečnicovým olejem. Uložil jsem do lednice.

  2. Brambory uvaříme ve vodě, přidáme kmín a sůl. Jak jsou měkké, tak je rozšťoucháme.

  3. Salát připravíme tak, že do misky nalijeme vodu, cukr, ocet, sůl, špetku pepře. Nakrájíme rajčata, jarní cibulku a vykoupeme je i s polničkem v připravené lázni.

  4. Naložené maso vytáhneme z lednice, rozpálíme pánev, nalijeme olej a přidáme kousek másla. Smažíme asi 5 minut z každé strany. A nezapomeňte to posolit, dobrou chut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!