Chuďasova chlebová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 krajíce staršího chleba cca 2cm široké
- 1 mrkev
- 2 řapíky celeru nebo kus bulvového
- hrst sušených hub
- 2-3 stroužky česneku
- 2 vejce
- kousek másla
- drcený kmín
- majoránka
- zelené bylinky
- sůl
Postup Chuďasova chlebová polévka
Postup přípravy receptu
-
Chléb zbavíme kůrky a střídku dobře rozdrobíme.
Zeleninu nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín.
Máslo se ihned vpije do chleba, takže za stálého míchání opékáme cca 3 minuty.
Poté vmícháme vejce a necháme srazit jako,když děláme vaječnou jíšku. Přidáme zeleninu, houby, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem.
Vaříme doměkka, nakonec přidáme majoránku a rozmačkaný česnek, provaříme a po odstavení dáme hrst zelených bylinek (petrželka, libeček, pažitka).