Chuďasova chlebová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 krajíce staršího chleba cca 2cm široké
1 mrkev
2 řapíky celeru nebo kus bulvového
hrst sušených hub
2-3 stroužky česneku
2 vejce
kousek másla
drcený kmín
majoránka
zelené bylinky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chléb zbavíme kůrky a střídku dobře rozdrobíme.

  2. Zeleninu nakrájíme na kostičky.

  3. V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín.

  4. Máslo se ihned vpije do chleba, takže za stálého míchání opékáme cca 3 minuty.

  5. Poté vmícháme vejce a necháme srazit jako,když děláme vaječnou jíšku. Přidáme zeleninu, houby, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem.

  6. Vaříme doměkka, nakonec přidáme majoránku a rozmačkaný česnek, provaříme a po odstavení dáme hrst zelených bylinek (petrželka, libeček, pažitka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!