Kotlety na pivě, plněné slaninou, bylinkami a syrečkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové vykostěné kotlety
- 150 g plátkové anglické slaniny
- 1 balíček syrečků nebo Romaduru
- 2 rajčátka
- šalvěj
- petrželka
- sůl
- pepř
- kmín
- hladká mouka
- pálivá sypká paprika
- 15-200 ml piva na podlití
Postup Kotlety na pivě, plněné slaninou, bylinkami a syrečkem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme.
Syrečky pokrájíme na plátky.
Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené kousky syrečků, kousky rajčátek a bylinky. Slaninu se sýry, rajčátky a bylinkami přehneme a položíme na půlku každé kotlety.
Přes naplněnou část kotlety překlopíme druhou polovinu masa a okraje k sobě paličkou sklepneme a dál podle potřeby sepneme párátkem nebo sešijeme tak, aby syrečky nevytékaly.
Naplněné kotlety poprášíme hladkou moukou smíchanou se sypkou pálivou paprikou.
Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji na hlubší pánvi.
Kotlety přendáme i s výpekem do pekáčku a dál je dopékáme pod horkým grilem nebo pekáčku v troubě dozlatova. Podléváme pivem. Maso je pikantní. Podáváme s bramborem, kaší nebo jen s chlebem a hořčicí.