Mořský koktejl na ciabattě
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 120 g mušle (chobotnice krevety oliheň tzv mořský koktejl)
- 1 dl smetany na šlehání 31%
- čerstvě mletý pepř
- plocholistá petržel
- sůl
- olivový olej
- citron
- 2 stroužky česneku
Postup Mořský koktejl na ciabattě
Postup přípravy receptu
-
Mražený mořský koktejl necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Po rozmrazení necháme okapat a slijeme všechnu tekutinu.
Rozpálíme si menší pánev, do které následně nalijeme trošku olivového oleje a do něj vložíme na jemno nakrájené stroužky česneku a necháme zpěnit.
Okapaný mořský koktejl přidáme k česneku a necháme více méně jen prohřát. Do hotového prohřátého koktejlu nalijeme šlehačku, osolíme, opepříme a necháme trošku odvařit a tím i lehce zahustit.
Poté pánev odstraníme z ohně a zasypeme nasekanou petrželkou, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. Podáváme teplé na rozpůlené ciabattě.