Mořský vlk v mořské soli
Recepty, RybySuroviny
- 2 mořské vlky
- 2 kg hrubozrnné mořské soli
- 2 bílky
- 2 lžíce studené vody
- čerstvý rozmarýn (nebo naložený)
- citrónová šťáva
Postup Mořský vlk v mořské soli
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu. Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme lůžko velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut.
Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.