Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 3/4 kg mletého masa
- 6 žampionů
- hrášek (lépe mražený)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- majoránka
- kmín
- 2 lžíce kečupu
- jarní cibulka - svazek
- olivový olej
- tvrdý sýr
- sojová omáčka
- worcester
- Na omeletu:
- 4 vajíčka
- hrnek mléka
- polohrubá mouka
Postup Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji si orestujeme na plátky žampiony, přidáme mleté maso, trochu olivového oleje, ale ne moc, aby směs nebyla mastná a asi 20 minut dusíme.
Přidáme sůl, pepř,kmín, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, hrášek, kečup, česnek a dle chuti worcester a sojovou omáčku. Vše důkladně promícháme a asi 10 minut společně podusíme aby se vše spojilo.
Připravíme si omeletu, tak jak známe. Uděláme těstíčko z vajec, polohrubé mouky a mléka.
Vymastíme pekáček, trochu vysypeme strouhankou.
Do připravených omelet nasypeme směs, zabalíme a dáme na 15 minut do trouby na 180°C.
Po 15 minutách zasypeme nastruhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct.