Bylinkový králík na houbách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 200 g anglické slaniny na špikování
- 250 g hub
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- oříšek másla
- granulovaná jíška
- marináda:
- 3 dcl oleje
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/2 lžičky oregána
- 1/2 lžičky bazalky
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- 1/2 lžičky římského kmínu
Postup Bylinkový králík na houbách
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme.
Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule a plátky česneku. Dobře promícháme.
Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a v nádobě, ve které jej budeme péct, dáme do lednice do druhého dne uležet.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, maso podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku a půl. Poté k masu asi na 30 minut přidáme kousky hub a dopečeme odklopené. Pekáč přendáme na sporák, kousky masa vyjmeme a uchováme v teple.
Ve výpeku rozpustíme oříšek másla a zasypeme troškou granulované jíšky. Dobře provaříme.