Bylinkový králík na houbách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
200 g anglické slaniny na špikování
250 g hub
2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
oříšek másla
granulovaná jíška
marináda:
3 dcl oleje
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky oregána
1/2 lžičky bazalky
1/2 lžičky rozmarýnu
1/2 lžičky římského kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme.

  2. Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule a plátky česneku. Dobře promícháme.

  3. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a v nádobě, ve které jej budeme péct, dáme do lednice do druhého dne uležet.

  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, maso podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku a půl. Poté k masu asi na 30 minut přidáme kousky hub a dopečeme odklopené. Pekáč přendáme na sporák, kousky masa vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Ve výpeku rozpustíme oříšek másla a zasypeme troškou granulované jíšky. Dobře provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!