Hruška v kabátku
Recepty, MoučníkySuroviny
- pěkně zralé hrušky
- rozválené lístkové těsto
- skořicový cukr
- vejce na potření
- zavařenina
- zmrzlina
- šlehačka
Postup Hruška v kabátku
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.
Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.