Pohanka s kuřecím masem a kořenovou zeleninou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 160-180 g pohanky
- zhruba 300-400 ml drůbežího vývaru nebo vody
- 180-200 g kuřecího masa z prsou nebo stehen
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 50 g cibule
- 10 g česneku
- 80 g drcených rajčat
- 1 lžička oleje
- oregano
- 50 g tvrdého sýra do 30%
Postup Pohanka s kuřecím masem a kořenovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme vodou, vsypeme do kastrůlku k odměřenému vývaru, který je skoro vařící, ale už odstavený ze zdroje tepla.
Přiklopíme pokličkou a shora a z boku ještě přikryjeme utěrkou nebo raději hrubším froté ručníkem, abychom udrželi teplo co nejdéle.
Na jeden díl pohanky dávám zhruba 1,5 dílu tekutiny nebo spíš malinko víc.
Pohanku odvážíme v nějakém hrníčku a v něm pak odměříme tekutinu. Pohanka je měkká po zhruba 20 - 30 minutách.
Pokud by se náhodou stalo, že pohanka nevstřebá všechnu tekutinu a je stále tvrdá, tak ji musíme opatrně znovu zahřát až skoro k bodu varu a nechat přikrytou dojít.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na lžičce oleje.
Přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vše ostatní - nastrouhanou nebo jemně nakrájenou zeleninu, drcená rajčata, oregáno, zalijeme malým množstvím vody a dusíme, až je vše měkké.
Ke konci si tekutinu zredukujeme - necháme odpařit na co jak nejmenší množství.
Přidáme pohanku, smícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem