Pohanka s kuřecím masem a kořenovou zeleninou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

160-180 g pohanky
zhruba 300-400 ml drůbežího vývaru nebo vody
180-200 g kuřecího masa z prsou nebo stehen
sůl
čerstvě mletý pepř
120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g cibule
10 g česneku
80 g drcených rajčat
1 lžička oleje
oregano
50 g tvrdého sýra do 30%

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme vodou, vsypeme do kastrůlku k odměřenému vývaru, který je skoro vařící, ale už odstavený ze zdroje tepla.

  2. Přiklopíme pokličkou a shora a z boku ještě přikryjeme utěrkou nebo raději hrubším froté ručníkem, abychom udrželi teplo co nejdéle.

  3. Na jeden díl pohanky dávám zhruba 1,5 dílu tekutiny nebo spíš malinko víc.

  4. Pohanku odvážíme v nějakém hrníčku a v něm pak odměříme tekutinu. Pohanka je měkká po zhruba 20 - 30 minutách.

  5. Pokud by se náhodou stalo, že pohanka nevstřebá všechnu tekutinu a je stále tvrdá, tak ji musíme opatrně znovu zahřát až skoro k bodu varu a nechat přikrytou dojít.

  6. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na lžičce oleje.

  7. Přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vše ostatní - nastrouhanou nebo jemně nakrájenou zeleninu, drcená rajčata, oregáno, zalijeme malým množstvím vody a dusíme, až je vše měkké.

  8. Ke konci si tekutinu zredukujeme - necháme odpařit na co jak nejmenší množství.

  9. Přidáme pohanku, smícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!