Domácí chleba z trouby:)

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

3 hrnky mouky
1,5 hrnku vody
1/2 sáčku instantního droždí
kmín
2 lžičky soli
různá semínka slunečnice sezam

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a různě to kombinuji) přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být samozřejmě, já dávám vždy lněné, můžete dát oříšky, slunečnicová semínka, dýňové).

  2. V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti, přidáme vodu a dobře promícháme a necháme uležet přes noc.

  3. Mělo by se to nechat 12 hodin, ale podle mého názoru stačí např. i 7 hodin. Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.

  4. Nahřejeme troubu a dáme na pečící papír a klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka) a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250°C, poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!