Pasta Frutti de la Mare

Recepty, Těstoviny

Suroviny

balíček špaget chuťově lepší jsou tlustší Bucatiny
300 g vyloupaných mražených krevet nejlépe středně velké (číňani 1kg 150,- kč)
200 g vyloupaných mražených mušlí (500g kaufland 80,-kč)
olivový olej
bílé suché víno
1 palice česneku
sůl
petržel
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Dejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget. Nalejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, zamíchejte, vhoďte špagety a 8 minut vařte.

  2. Zmrzlé krevety a mořské plody povařte vedle v kastrolu ve vodě asi minutu, dokud se krevety trochu neztáhnou a nechytí růžovou barvu. Na pánev (nelépe wok) nalijte dostatek olivového oleje, asi půl deci, nechte rozehřát, ne úplně rozpálit (el sporák - stupeň 4), vložte na plátky nasekaný česnek asi 6 stroužků (čínského), jen malinko osmažte a vložte pečlivě slité a okapané krevety a mušle, osolte, posypejte dostatkem sušené petrželky a čtyři minutky obracejte na pánvi, zalejte pak 2 dcl bílého vína, nechte trochu vyvařit, ale jen trochu, bez sosu by špagety byly suché! Dolaďte finální chuť mačkaným česnekem - cca 3 stroužky a solí. Na talíř nakonec nezapomeňte dát stroužek citrónu pro dokonalý chuťový požitek:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!