Bůček pečený s medovo-pivním sirupem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřového boku bez kosti
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
čerstvě mletý pepř
10 stroužků česneku
2 cibule
150 ml černého piva
3 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na bůčku nařízneme na mřížku, osolíme, opepříme.

  2. Z obou paprik, kmínu, chilli, utřeného česneku a trošky piva si umícháme pastu. Pastu vetřeme ze všech stran do masa, zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladu odpočinout.

  3. Druhý den maso vybalíme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody.

  4. Pekáč dáme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme za občasného přelévání výpekem asi dvě hodiny.

  5. Svaříme si pivo s medem na sirup, trvá to asi 5-7 min.

  6. Sirupem potřeme maso ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli. Zvýšíme teplotu na 190°C a pečeme ještě asi 40 min. Maso během pečení potíráme sirupem. Doba pečení je informativní, každý peče dle své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!