Kuřecí na šalotce a povidlech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
hrst šalotek
100 g slaniny
čerstvá šalvěj
3 polévkové lžíce švestkových povidel
2 polévkové lžíce octa basamico
kousek másla
cca 100 ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Slaninu nakrájíme na proužky, šalotky, pokud jsou hodně malé, necháme vcelku, větší překrojíma na půl.

  3. Spolu se slaninou a posekanou šalvějí je dáme na pánev s trochou oleje a restujeme asi 5 minut.

  4. Poté směs shrneme ke straně a přidíme plátky masa. Ty opečeme z obou stran dohněda.

  5. Směs občas promícháme.

  6. Poté maso vyjmeme, přilijeme ocet, necháme trochu odpařit, vmícháme povidla a přilijeme vývar.

  7. Provaříme, dochutíme solí, přimícháme kousek másla na zjemnění a vrátíme zpět prohřát maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!