Kuřecí na šalotce a povidlech
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- hrst šalotek
- 100 g slaniny
- čerstvá šalvěj
- 3 polévkové lžíce švestkových povidel
- 2 polévkové lžíce octa basamico
- kousek másla
- cca 100 ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí na šalotce a povidlech
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na proužky, šalotky, pokud jsou hodně malé, necháme vcelku, větší překrojíma na půl.
Spolu se slaninou a posekanou šalvějí je dáme na pánev s trochou oleje a restujeme asi 5 minut.
Poté směs shrneme ke straně a přidíme plátky masa. Ty opečeme z obou stran dohněda.
Směs občas promícháme.
Poté maso vyjmeme, přilijeme ocet, necháme trochu odpařit, vmícháme povidla a přilijeme vývar.
Provaříme, dochutíme solí, přimícháme kousek másla na zjemnění a vrátíme zpět prohřát maso.