Losos na víně s brusinkovou zálivkou
Recepty, RybySuroviny
- 6 filetů lososa
- 5 citronů
- 1 sklenka bílého vína
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- Zálivka:
- trocha bílého vína
- brusinky
- citron
Postup Losos na víně s brusinkovou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme. Poté ho naložíme v marinádě a necháme 3 hodiny marinovat. Marinádu jsme si připravily z olivového oleje a šťávy z citrona. Poté si troubu předehřejeme na 175 stupňů a lososa nandáme společně se šťávou do pekáče. Podlijeme vínem a pečeme cca 25 min.
Zálivka: Šťávu z citrona s brusinkami rozmícháme a s vínem přivedeme k varu. Necháme to minutku povařit a odstavíme. Lososa naservírujeme na talíř a pokapeme zálivkou. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši. Přeji dobrou chuť:)