Obalovaný šmakoun s kmínovou omáčkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g Šmakouna (2x100 g nebo 4x50 g)
1 vejce
1 hrst kukuřičné strouhanky
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce másla
sůl
pepř
čerstvá řeřicha
Bramborové pyré:
brambory
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř.

  2. Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila.

  3. Poté dáme na pečicí papír a pečeme zhruba 15-20 min při 200°C (podle velikosti kousků).

  4. Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme s máslem a potom metličkou vyšleháme s horkým mlékem (pokud bychom přidali studené, kaše by se zdrcla).

  5. Do rendlíku si dáme 1 lžíci másla a necháme rozpustit, poté přidáme kmín (případně můžeme opatrně vyšlehat se zbylým vajíčkem z obalování, ale pozor, aby se nám neudělali hrudky a abychom vajíčko dostatečně dlouho tepelně zpracovali). Potom už stačí naservírovat a posypat řeřichou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!