Quinoa s houbami à la houbový kuba

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

180 g vařené quinoy
1 cibule
cca 90 g hříbků, krémových žampionů...
1 stroužek česneku - větší
olej nebo máslo (špek)
snítka tymiánu nebo majoránka
drcený kmín
pepř mletý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmažíme na másle nebo oleji lehce dozlatova. Pak přidáme krátce osmažit jeden větší nasekaný stroužek česneku, snítku tymiánu a dále pokrájené očištěné houby dle vlastního výběru. Houby můžeme použít i sušené, předem namočené ve vodě.

  2. Houby dochutíme dle chuti drceným kmínem, pepřem a solí, osmažíme a krátce na mírném plameni podusíme.

  3. Quinou uvaříme doměkka, podle receptu: viz. poznámka

  4. Do podušených hub vmícháme uvařenou quinou, kterou necháme prohřát, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

  5. Pokud chceme, můžeme místo tuku na osmažení cibule použít kousek drobně pokrájeného uzeného špeku, který nám směs příjemně ovoní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!