Krkovice zapečená v zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g krkovice (plátky)
3 brambory
3 lžičky kořenící směsi na krkovičku
100 g eidamu (strouhaného)
100 g šunky
200 g anglické slaniny
sklenice leča 330 g (Znojmia)
sklenice rajčatové omáčky s olivami a bazalkou 400 g (Panzani)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, okořeníme a zalijeme olejem. Maso v něm nemusí plavat. Necháme v chladu marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se olej a koření pěkně rozprostřelo po mase.

  2. Mezitím oloupané brambory nakrájíme na plátky, tak 4 mm silné, zakapeme olejem a pečeme 20 minut při 200 °C. Pečené brambory mohou počkat na další kroky nebo si to načasujte jinak.

  3. Na brambory přendáme plátky marinované krkovice. Použijeme i olej, ve kterém se maso marinovalo. Přidáme vrstvu šunky a navrch ještě vrstvu anglické slaniny. Zalijeme lečem a rajčatovou omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut zakryté při 180°C, pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.

  4. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi ještě 10 minut. Podáváme třeba s rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!