Krkovice zapečená v zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g krkovice (plátky)
- 3 brambory
- 3 lžičky kořenící směsi na krkovičku
- 100 g eidamu (strouhaného)
- 100 g šunky
- 200 g anglické slaniny
- sklenice leča 330 g (Znojmia)
- sklenice rajčatové omáčky s olivami a bazalkou 400 g (Panzani)
- olivový olej
Postup Krkovice zapečená v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme, okořeníme a zalijeme olejem. Maso v něm nemusí plavat. Necháme v chladu marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se olej a koření pěkně rozprostřelo po mase.
Mezitím oloupané brambory nakrájíme na plátky, tak 4 mm silné, zakapeme olejem a pečeme 20 minut při 200 °C. Pečené brambory mohou počkat na další kroky nebo si to načasujte jinak.
Na brambory přendáme plátky marinované krkovice. Použijeme i olej, ve kterém se maso marinovalo. Přidáme vrstvu šunky a navrch ještě vrstvu anglické slaniny. Zalijeme lečem a rajčatovou omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut zakryté při 180°C, pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
Posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi ještě 10 minut. Podáváme třeba s rajčaty.