Veprova panenka s javorovym sirupem a dijon horcici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové panenky o váze asi 350 g každá
- 2 polévkové lžíce(30 ml) Dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce (15 ml) javorového sirupu
- 2 kávové lžičky (10 ml) oleje
- 1 kávová lžičká chilli omáčky pálivé nebo česnekové omáčky
Postup Veprova panenka s javorovym sirupem a dijon horcici
Postup přípravy receptu
-
Smícháme dohromady Dijon hořčici, javorový sirup, olej a pálivou chilli - česnekovou omáčku. Dobře promícháme, aby se vše dobře spojilo.
Natřeme obě vepřové panenky touto marinádou, dáme do plastikového sáčku nebo skleněné nádoby a necháme odležet minimum 3 hodiny a nebo přes noc v ledničce.
Předehřejeme troubu na 190°C, dáme vepřové panenky do nízkého pekáče a pečeme 30-45 minut podle trouby.
Po vydělání z trouby přikryjeme pekáč alobalem a necháme 5 minut odpočinout než nakrájíme.