Kotlety v omáčce s hlívou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

450 g vepřových kotlet bez kosti (3x150-200 g)
200 g hlívy ústřičné
1 cibule
40 g uzeného špeku
2-3 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
sůl
pepř mletý
jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při smažení.

  2. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme z obou stran osmažit plátky kotlet.

  3. Po jejich osmažení přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, nasekaný česnek a dle chuti rozmarýn a tymián. Smažíme do povadnutí hlívy.

  4. Vše zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, dle potřeby promícháme, případně podlijeme. Na závěr omáčku ještě zahustíme jíškou nebo záklechtkou z mouky, necháme krátce provařit, případně ještě dosolíme a opepříme.

  5. Podáváme s rýží, knedlíkem, bramborem, těstovinami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!