Milčiny macešky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
240 g másla
6 vajec
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 polévkové lžíce kakaa
Krém:
150 g másla
70 g krupicového cukru
5 polévkových lžic rumu
2 polévkové lžíce kakaa
Na dozdobení:
2-3 tyčinky ledových kaštanů
bílá čokoláda
Strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.

  2. Pečeme asi 15 minut - zkoušíme špejlí. Povrch má být pružný a suchý.

  3. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a necháme odležet do druhého dne.

  4. Potom vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na vás. Můžou být větší - jako minidortíky, ale i malé třeba jako cukroví.

  5. Kolečka rozřízneme vodorovně zhruba v polovině, zbytky korpusu rozdrobíme do mísy, přidáme máslo, cukr, rum a kakao a vymícháme hladký krém.

  6. Krémem spojíme kolečka k sobě a potřeme i po obvodu. Pak obalíme v kokosu.

  7. Kaštany i bílou čokoládu rozpustíme. Štětečkem nebo mašlovačkou potřeme povrch rozpuštěnými kaštany. Hned dokud je čokoláda tekutá do ní uděláme dvě kolečka bílou čokoládou a ostrou špejlí nebo párátkem uděláme čtyři vrypy od obvodu ke středu tak, aby vznikl jakoby květ macešky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!