Milčiny macešky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g polohrubé mouky
- 250 g moučkového cukru
- 240 g másla
- 6 vajec
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 2 polévkové lžíce kakaa
- Krém:
- 150 g másla
- 70 g krupicového cukru
- 5 polévkových lžic rumu
- 2 polévkové lžíce kakaa
- Na dozdobení:
- 2-3 tyčinky ledových kaštanů
- bílá čokoláda
- Strouhaný kokos na obalení
Postup Milčiny macešky
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme asi 15 minut - zkoušíme špejlí. Povrch má být pružný a suchý.
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a necháme odležet do druhého dne.
Potom vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na vás. Můžou být větší - jako minidortíky, ale i malé třeba jako cukroví.
Kolečka rozřízneme vodorovně zhruba v polovině, zbytky korpusu rozdrobíme do mísy, přidáme máslo, cukr, rum a kakao a vymícháme hladký krém.
Krémem spojíme kolečka k sobě a potřeme i po obvodu. Pak obalíme v kokosu.
Kaštany i bílou čokoládu rozpustíme. Štětečkem nebo mašlovačkou potřeme povrch rozpuštěnými kaštany. Hned dokud je čokoláda tekutá do ní uděláme dvě kolečka bílou čokoládou a ostrou špejlí nebo párátkem uděláme čtyři vrypy od obvodu ke středu tak, aby vznikl jakoby květ macešky.