Jarmilčiny žemličky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 kg hladká mouka
- 6 dkg droždí
- 6 dkg tuku (oleje)
- 6 kávových lžiček cukru
- 2 lžičky soli
- 1/2 l vlažné vody
Postup Jarmilčiny žemličky
Postup přípravy receptu
-
Z cukru, droždí a trochy vlažné vody připravte kvásek.
Až vzejde, zamíchejte jej do ostatních surovin a vypracujte v míse hladké těsto (pozor, je trochu tužší, takže se asi zapotíte.
Hotové těsto nechte vykynout, poté hoďte na vál a ještě jednou propracujte.
Z těsta tvořte kuličky zhruba o velikosti menšího vlašského ořechu.
Na plech je klaďte kousek od sebe, docela nakynou. Můžete je z vrchu naříznou do kříže, pomazat vajíčkem nebo sypat například sezamem, to je na Vás.
Po opětovném vykynutí na plechu pečte při 180 stupních.
Vychladlé žemličky rozkrojte a naplňte, čím Vás napadne.