Jarmilčiny žemličky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 kg hladká mouka
6 dkg droždí
6 dkg tuku (oleje)
6 kávových lžiček cukru
2 lžičky soli
1/2 l vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, droždí a trochy vlažné vody připravte kvásek.

  2. Až vzejde, zamíchejte jej do ostatních surovin a vypracujte v míse hladké těsto (pozor, je trochu tužší, takže se asi zapotíte.

  3. Hotové těsto nechte vykynout, poté hoďte na vál a ještě jednou propracujte.

  4. Z těsta tvořte kuličky zhruba o velikosti menšího vlašského ořechu.

  5. Na plech je klaďte kousek od sebe, docela nakynou. Můžete je z vrchu naříznou do kříže, pomazat vajíčkem nebo sypat například sezamem, to je na Vás.

  6. Po opětovném vykynutí na plechu pečte při 180 stupních.

  7. Vychladlé žemličky rozkrojte a naplňte, čím Vás napadne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!