Svatební cheesecake /nepečený/

Recepty, Moučníky

Suroviny

180 g Koka sušenky (= jedno balení)
70-80 g másla
cukrářské piškoty
3 tučné tvarohy
1 smetana ke šlehání
2 vanilkové cukry
200 g bílé čokolády
1 želatina v prášku (stačí i polovina, tj.10g)
300-500 g nektarinky + broskve

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem (jen tolik másla, aby drobečky zvlhly). Hmotu udusat dnem skleničky do dortové formy (dno vyložené pečícím papírem). Okraj nechat volný - na tloušťku piškotu. Korpus předpéct na 180°C 8-10 minut. Po vychladnutí vyskládat boky piškoty (ty předtím seříznout do rovna, aby pěkně stály okolo korpusu).

  2. NÁPLŇ: Tvarohy, smetanu a cukry zpracovat tyčovým mixérem, až směs zhoustne. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni a až mírně zchladne, zamíchat ji též. Želatinu připravit podle návodu na obalu, vmíchat do směsi, přidat ovoce na kousky a celé to opatrně vlít do připravené formy. Pozor, ať si nepocákáte vršky piškotů! Ztuhne to po pár hodinách v lednici, já doporučuji nechat přes noc, lépe se to pak krájí a je to hezčí na řezu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!