Svatební cheesecake /nepečený/
Recepty, MoučníkySuroviny
- 180 g Koka sušenky (= jedno balení)
- 70-80 g másla
- cukrářské piškoty
- 3 tučné tvarohy
- 1 smetana ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 200 g bílé čokolády
- 1 želatina v prášku (stačí i polovina, tj.10g)
- 300-500 g nektarinky + broskve
Postup Svatební cheesecake /nepečený/
Postup přípravy receptu
-
KORPUS: Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem (jen tolik másla, aby drobečky zvlhly). Hmotu udusat dnem skleničky do dortové formy (dno vyložené pečícím papírem). Okraj nechat volný - na tloušťku piškotu. Korpus předpéct na 180°C 8-10 minut. Po vychladnutí vyskládat boky piškoty (ty předtím seříznout do rovna, aby pěkně stály okolo korpusu).
NÁPLŇ: Tvarohy, smetanu a cukry zpracovat tyčovým mixérem, až směs zhoustne. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni a až mírně zchladne, zamíchat ji též. Želatinu připravit podle návodu na obalu, vmíchat do směsi, přidat ovoce na kousky a celé to opatrně vlít do připravené formy. Pozor, ať si nepocákáte vršky piškotů! Ztuhne to po pár hodinách v lednici, já doporučuji nechat přes noc, lépe se to pak krájí a je to hezčí na řezu.