Ohnivé krůtí maso
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích stehen (vykostěné bez kůže)
- 2 cibule (nakrájené na kostičky)
- 5 stroužků česneku rozmačkaného
- 1 menší cuketa nastrouhaná na nudličky
- 2 papriky červené (nakrájené na proužky)
- 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 PL chilli omáčky s česnekem
- 2 KL maďarského koření od Grešíka
- 1 chilli paprička nakrájená na proužky
- 2 PL česnekového slunečnicového oleje
- sůl
- 200 ml drůbežího vývaru
Postup Ohnivé krůtí maso
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátý olej dáme cibulku, přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a chvilku restujeme.
Do základu přidáme nakrájené maso a necháme opéct, osolíme, okořeníme a přidáme chilli omáčku, podlijeme vývarem a necháme dusit.
Asi po 20 minutách přidáme nastrouhanou cuketu a papriky necháme ještě 5 minut dusit a máme hotovo.