Ohnivé krůtí maso

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích stehen (vykostěné bez kůže)
2 cibule (nakrájené na kostičky)
5 stroužků česneku rozmačkaného
1 menší cuketa nastrouhaná na nudličky
2 papriky červené (nakrájené na proužky)
2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 PL chilli omáčky s česnekem
2 KL maďarského koření od Grešíka
1 chilli paprička nakrájená na proužky
2 PL česnekového slunečnicového oleje
sůl
200 ml drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý olej dáme cibulku, přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a chvilku restujeme.

  2. Do základu přidáme nakrájené maso a necháme opéct, osolíme, okořeníme a přidáme chilli omáčku, podlijeme vývarem a necháme dusit.

  3. Asi po 20 minutách přidáme nastrouhanou cuketu a papriky necháme ještě 5 minut dusit a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!