Tuňák se sezamem a omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 300 g steak z tuňáka (žlutoploutvého) sashimi kvality
- 2 lžičky bílých sezamových semínek
- 2 lžičky černých sezamových semínek
- 1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
- omáčka
- 100 ml bílého vína
- 100 ml sójové omáčky
- 3 lžičky cukru
- 1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
- 3 lžičky rýžového octa
- (1/2 lžičky (rýžového) škrobu)
- k podávání
- nakládaný zázvor jako k sushi
Postup Tuňák se sezamem a omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omáčku dejte do kastrůlku, přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla. Můžete zahustit škrobem rozmíchaným ve víně nebo sójové omáčce - není nutné. Nechte zchladnout.
Nepřilnavou, nejlépe grilovací pánev, potřete sezamových olejem a rozpalte. Tuňáka obalte v sezamových semínkách. Zprudka opečte půl minuty z každé strany.
Tuňáka nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou a nakládaným zázvorem.