Tuňák se sezamem a omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g steak z tuňáka (žlutoploutvého) sashimi kvality
2 lžičky bílých sezamových semínek
2 lžičky černých sezamových semínek
1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
omáčka
100 ml bílého vína
100 ml sójové omáčky
3 lžičky cukru
1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
3 lžičky rýžového octa
(1/2 lžičky (rýžového) škrobu)
k podávání
nakládaný zázvor jako k sushi

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omáčku dejte do kastrůlku, přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla. Můžete zahustit škrobem rozmíchaným ve víně nebo sójové omáčce - není nutné. Nechte zchladnout.

  2. Nepřilnavou, nejlépe grilovací pánev, potřete sezamových olejem a rozpalte. Tuňáka obalte v sezamových semínkách. Zprudka opečte půl minuty z každé strany.

  3. Tuňáka nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou a nakládaným zázvorem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!