Obalovaný lilek plněný sýrovou směsí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 lilky
220 g ricotty
200 g mozzarelly
kousek parmezánu
hrst bazalky
sůl
trojobal - hladká mouka, rozkvedlané vejce, strouhanka
olej na smažení
Omáčka Marinara:
1 lžíce oleje
1 větší stroužek česneku
pasírovaná rajčata
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté lilky nakrájíme podélně na tenké plátky, osolíme a necháme potit.

  2. Mezitím rozmícháme ricottu s nastrouhanou mozzarellou a parmezánem, vmícháme nasekanou bazalku, můžeme opatrně osolit.

  3. Vypocené lilky osušíme, polovinu plátků potřeme náplní, přiklopíme zbylými plátky.

  4. Obalíme v trojobalu a zvolna usmažíme v oleji. Papírovou utěrkou odsajeme přebytečný tuk a můžeme podávat s rajčatovou omáčkou Marinara a pečivem nebo s vařenými bramborami.

  5. Marinara: Na lžíci oleje osmahneme na větší kousky nasekaný česnek. Jakmile začne nabírat barvu, odstraníme jej z pánve, vlijeme rajčata, přidáme bazalku a zvolna vaříme do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!