Obalovaný lilek plněný sýrovou směsí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 lilky
- 220 g ricotty
- 200 g mozzarelly
- kousek parmezánu
- hrst bazalky
- sůl
- trojobal - hladká mouka, rozkvedlané vejce, strouhanka
- olej na smažení
- Omáčka Marinara:
- 1 lžíce oleje
- 1 větší stroužek česneku
- pasírovaná rajčata
- bazalka
Postup Obalovaný lilek plněný sýrovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Omyté lilky nakrájíme podélně na tenké plátky, osolíme a necháme potit.
Mezitím rozmícháme ricottu s nastrouhanou mozzarellou a parmezánem, vmícháme nasekanou bazalku, můžeme opatrně osolit.
Vypocené lilky osušíme, polovinu plátků potřeme náplní, přiklopíme zbylými plátky.
Obalíme v trojobalu a zvolna usmažíme v oleji. Papírovou utěrkou odsajeme přebytečný tuk a můžeme podávat s rajčatovou omáčkou Marinara a pečivem nebo s vařenými bramborami.
Marinara: Na lžíci oleje osmahneme na větší kousky nasekaný česnek. Jakmile začne nabírat barvu, odstraníme jej z pánve, vlijeme rajčata, přidáme bazalku a zvolna vaříme do zhoustnutí.