Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- 4 hrsti mraženého hrášku
- 250 ml smetany
- cca 200 ml horkého vývaru nebo vody
- 4 lžičky ostré hořčice
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 3 rovné lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran dozlatova opečeme.
Vyjmeme stranou a výpek zasypeme moukou.
Prosmahneme, promícháme, přidáme hořčici a zalijeme horkým vývarem.
Prošleháme, vrátíme maso a na minimální teplotě prováříme.
Po patnácti minutách přilijeme smetanu a vaříme ještě asi 10 minut.
Pět minut před koncem přidáme mražený hrášek.
Pokrm je hotový, když je hrášek po ochutnání akorát hotový, pevný a uvnitř měkký.
Podáváme s vařenými brambory.