Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
4 hrsti mraženého hrášku
250 ml smetany
cca 200 ml horkého vývaru nebo vody
4 lžičky ostré hořčice
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
3 rovné lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran dozlatova opečeme.

  2. Vyjmeme stranou a výpek zasypeme moukou.

  3. Prosmahneme, promícháme, přidáme hořčici a zalijeme horkým vývarem.

  4. Prošleháme, vrátíme maso a na minimální teplotě prováříme.

  5. Po patnácti minutách přilijeme smetanu a vaříme ještě asi 10 minut.

  6. Pět minut před koncem přidáme mražený hrášek.

  7. Pokrm je hotový, když je hrášek po ochutnání akorát hotový, pevný a uvnitř měkký.

  8. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!