Mleté hovězí biftečky plněné sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 menší uvařená brambora
- lžíce oleje
- rovná lžíce hořčice
- 3 lžíce studené vody
- sůl
- pepř
- plátky slaniny na obalení
- kostky tvrdého sýru
- olej na smažení
Postup Mleté hovězí biftečky plněné sýrem
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou bramboru nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobno. Maso spojíme se všemi surovinami, řádně prohněteme a odložíme na hodinku do lednice.
Z masa tvarujeme biftečky a do každého vtlačíme přiměřenou kostičku sýra a upravíme. Po obvodu obtočíme slaninou a připevníme ji párátky.
Smažíme nejprve zprudka z každé strany, potom dopékáme pozvolna pod poklicí. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.