Kuře na rozmarýnu s koktejlovými rajčátky a řapíkatým celerem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře (upravené na porce)
- 1 velká cibule
- 4 řapíky celeru
- 1 balení cherry rajčátek
- sušený rozmarýn
- 3 stroužky česneku
- plátek másla nebo olej
- kuřecí vývar
- trochu instantní jíšky
Postup Kuře na rozmarýnu s koktejlovými rajčátky a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Kuře si rozdělíme na porce, omyjeme a vysušíme.
Do pekáče na rozpuštěné máslo dáme cibuli nakrájenou na měsíčky s nakrájeným česnekem na plátky, kuře si osolíme z obou stran, položíme na cibuli, posypeme rozmarýnem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby zatáhnout maso, přikryjeme.
Zatím si nakrájíme rajčátka na čtvrtiny, řapíkatý celer na kostičky a po 20-ti minutách přidáme na kuře a podlijeme vývarem, nebo jen vodou. Necháme péct dalších 40 minut a několikrát během pečení kuře přelijeme vypečenou šťávou, kterou si ke konci pečení zredukujeme podle toho, kolik jí chceme mít, 15-20 minut před koncem dopékáme kuře v odkrytém pekáči, aby byla kůžička křupavá, dochutíme a kdo chce může si jí mírně zahustit troškou instantní jíšky.