Perníkový věnec

Recepty, Moučníky

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
2 celá vejce
10 dkg medu
2 lžíce kakaa (nemusí být)
1 lžička jedlé sody
Koření:
anýz
hřebíček
zázvor
tymián
nové koření
badyán
skořice (celkem asi 2 lžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrojíme kolečko a hvězdičky. Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě na 170°C asi 15 minut.Poté už jen zdobíme libovolným motivem dle fantazie.

  2. Příprava polevy: 1 bílek, 14 dkg cukru (prosejeme 2x), citron dle chuti. Mícháme ručně na talířku do zhoustnutí (párátkem kápneme na okraj talíře tečku, pokud se neroztéká, je to akorát).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!