Arašídový cheesecake s karamelovými pekany

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na formu o velikosti 20cm:
130 g světlých bebe sušenek
65 g másla
200 g arašídového másla (klidně dejte i míň, podle toho jak moc výraznou chcete chuť)
250 g tvarohu
250 g zakysané smetany
50 g třtinového cukru
Na ořechy:
50 g pekanových ořechů
60 g třtinového cukru
4 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Bebe sušenky jsem rozdrtila v mixéru a promíchala je s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť jsem natlačila do připravené formy. Korpus jsem nechala hodinu tuhnout v lednici.

  2. V misce jsem smíchala tvaroh, zakysanou smetanu, arašídové máslo a cukr. Dobře vymíchaný krém jsem natřela na připravený ztuhlý korpus.

  3. Cheesecake jsem nechala tuhnout v lednici alespoň 6 hodin.

  4. Pekanové ořechy jsem nalámala na menší kousky a opražila na suché pánvi. Třtinový cukr jsem smíchala s vodou v kastrůlku se silnějším dnem a na mírném plameni nechala zkaramelizovat – trvalo to cca 7-10 minut. Během vaření karamelu nesmíte míchat!

  5. Ořechy jsem přesunula na plech s pečícím papírem a zalila horkým karamelem. Směs jsem nechala úplně vychladnout, a až poté jsem je nalámala na malé kousky. Nakonec jsem cheesecake ozdobila karamelovými pekany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!