Bramborovo-sýrová roláda z pečených brambor

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 středně velké brambory
150 g strouhaného sýra (ideálně alespoň část parmazánu)
Náplň:
1 cibule
plátek másla
4 vejce
3 lžíce smetany
hrst hrášku
hrst pažitky
100 g mozzarely
sůl
pepř
Náplň můžete udělat jakoukoliv (špenátovou s ricottou, masovou, houbovou...)

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Na sítu propláchneme a osušíme. Plech vyložíme pečícím papírem, posypeme polovinou strouhaného sýra. Na sýr rozložíme plátky brambor a zasypeme zbytkem sýra. Nesolíme - sýr je slaný dost. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 170 st. - dozlatova.

  2. Mezitím připravíme náplň - já usmažila vejce na cibulce s přídavkem smetany, hrášku a pažitky a na plechu zasypala strouhanou mozzarellou. Můžete připravit náplň jakoukoliv, byla by jistě dobrá špenátová, houbová smaženice, z mletého masa s červenou omáčkou... podle vaší chuti a možností.

  3. Pekáč se zapečenými bramborami vyndáme z trouby (tu nevypínáme) a rozetřeme na ně náplň. Pomocí papíru z kratší strany smotáme a dáme zapéci ještě na 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!