Noky s dýňovou omáčkou a klobáskou
Recepty, OstatníSuroviny
- cca 0,5 kg máslové dýně nebo dýně hokaido
- máslo
- 1/2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 nožičky klobásy
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- Hraška na případné zahuštění
Postup Noky s dýňovou omáčkou a klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky a dýni oloupeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Hokaido loupat nemusíme, slupka změkne.
Na pánvičce nebo v kastrolku rozpustíme máslo a zpěníme cibulku, přidáme česnek a restujeme jen chviličku, aby se nezačal připalovat a hořknout.
Vsypeme dýni a za občasného promíchání restujeme. Po pár minutách podlijeme vodou a dusíme, než je dýně měkká.
Vlijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou omáčkou. Podle potřeby dochutíme solí.
Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit Hraškou, pak ještě 20 minut povaříme.
Klobásku nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme.
Noky uvaříme podle návodu.
Noky dáme na talíř, přelijeme je omáčkou a posypeme opečenou klobáskou.