Noky s dýňovou omáčkou a klobáskou

Recepty, Ostatní

Suroviny

cca 0,5 kg máslové dýně nebo dýně hokaido
máslo
1/2 cibule
4 stroužky česneku
2 nožičky klobásy
400 ml kokosového mléka
sůl
Hraška na případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky a dýni oloupeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Hokaido loupat nemusíme, slupka změkne.

  2. Na pánvičce nebo v kastrolku rozpustíme máslo a zpěníme cibulku, přidáme česnek a restujeme jen chviličku, aby se nezačal připalovat a hořknout.

  3. Vsypeme dýni a za občasného promíchání restujeme. Po pár minutách podlijeme vodou a dusíme, než je dýně měkká.

  4. Vlijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou omáčkou. Podle potřeby dochutíme solí.

  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit Hraškou, pak ještě 20 minut povaříme.

  6. Klobásku nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme.

  7. Noky uvaříme podle návodu.

  8. Noky dáme na talíř, přelijeme je omáčkou a posypeme opečenou klobáskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!