Rychlý koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na spodní vrstvu:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkové esence
3 vajíčka
1 hrnek podmáslí
1/2 hrnku oleje
špetka soli
Na horní vrstvu:
250 g Ricotty
250 g Mascarpone
šťáva z 1/2 citronu
2 vajíčka
1/2 hrnku podmáslí
1/2 hrnku cukru
100 g mandlových plátků
meruňky (jiné ovoce)
tuk
kokos na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme a vysypeme si plech, připravíme ovoce. Do mísy si dáme Mascarpone, Ricottu, vejce cukru a pořádně prošleháme. Podle potřeby přiléváme podmáslí, stále šleháme. Tato směs nesmí být moc řídká, ale ani tuhá.

  2. Do další mísy si dáme všechny sypké ingredience a promícháme je.

  3. Přidáme vejce, podmáslí, olej a opět vše pořádně promícháme.

  4. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech poklademe ovocem. Polijeme směsí na horní vrstvu posypeme mandlovými plátky.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 min. pak snížíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě asi 40 min.

  6. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!