Nepečený vanilkovo-cappuccinový Amaroun s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

60 g sypkého vanilkového cappuccina
2 dl vody nebo mléka
20 g sypké práškové želatiny
250 g tvarohu ve vaničce
moučkový cukr dle potřeby - asi 2 až 3 lžíce
1 vanilkový cukr
1 vanilkový šlehačkový dezert
3 dl studeného mléka na jeho přípravu
1 - 2 banány
dětské piškoty
kakaové piškoty
1 lžička oleje na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkové cappuccino zalijeme horkou vodou nebo mlékem, zamícháme a necháme zchladnout. Pak do něj zašleháme práškovou želatinu a necháme ji nabobtnat, trvá to cca 10 - 15 minut. Pak za stálého míchání zahříváme až se želatina rozpustí. Nepřekračujeme teplotu 50 - 55°C, k rozpuštění želatiny je tato teplota dostatečná, stačí i nižší. Opět necháme trochu prochladnout.

  2. Ušleháme si vanilkový šlehačkový dezert a taky si prošleháme tvaroh s cukrem, přidáme do něj rozpuštěnou želatinu a nakonec už lehce vmícháme připravený šlehačkový dezert.

  3. Formu na nepečené moučníky velmi lehce vymažeme olejem, vlijeme část hmoty, rozložíme piškoty dvou barev, nakrájené banány a různě vše vrstvíme dle své fantazie.

  4. Dáme do chladničky pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

  5. Opatrně vyklopíme, nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou, toppingem a podobně. Kdo nemá tuto formu, tak připraví v dortové a krájí na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!