Nepečený vanilkovo-cappuccinový Amaroun s tvarohem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 60 g sypkého vanilkového cappuccina
- 2 dl vody nebo mléka
- 20 g sypké práškové želatiny
- 250 g tvarohu ve vaničce
- moučkový cukr dle potřeby - asi 2 až 3 lžíce
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový šlehačkový dezert
- 3 dl studeného mléka na jeho přípravu
- 1 - 2 banány
- dětské piškoty
- kakaové piškoty
- 1 lžička oleje na vymazání formy
Postup Nepečený vanilkovo-cappuccinový Amaroun s tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Vanilkové cappuccino zalijeme horkou vodou nebo mlékem, zamícháme a necháme zchladnout. Pak do něj zašleháme práškovou želatinu a necháme ji nabobtnat, trvá to cca 10 - 15 minut. Pak za stálého míchání zahříváme až se želatina rozpustí. Nepřekračujeme teplotu 50 - 55°C, k rozpuštění želatiny je tato teplota dostatečná, stačí i nižší. Opět necháme trochu prochladnout.
Ušleháme si vanilkový šlehačkový dezert a taky si prošleháme tvaroh s cukrem, přidáme do něj rozpuštěnou želatinu a nakonec už lehce vmícháme připravený šlehačkový dezert.
Formu na nepečené moučníky velmi lehce vymažeme olejem, vlijeme část hmoty, rozložíme piškoty dvou barev, nakrájené banány a různě vše vrstvíme dle své fantazie.
Dáme do chladničky pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Opatrně vyklopíme, nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou, toppingem a podobně. Kdo nemá tuto formu, tak připraví v dortové a krájí na řezy.