Nepečený dortík Angry Birds

Recepty, Dorty

Suroviny

1 velký sáček dětských piškotů
400 ml mléka
1 pudinkový prášek (já dala pistáciový)
2 PL cukru
3 vaničky (po 250 g) plnotučného tvarohu (nebo Mascarpone)
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
cukr podle chuti
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyložíme papírem a na dno vyskládáme vrstvu piškotů. Z pudinku, mléka a dvou lži cukru uvaříme hustý pudink a ten nalijeme na piškoty, přidáme další piškotovou vrstvu a dáme vychladnout.

  2. Zatím připravíme krém: tvaroh nebo mascarpone ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku, ztužovač a společně vyšleháme do tuha. Tužší krém získáte z mascarpone, ovšem pak je to kalorická bomba.

  3. Polovinu krému naneseme na dokonale vychlazený korpus, uhladíme a dáme další vrstvu piškotů. Necháme opět zatuhnout v chladu.

  4. Poté vyjmeme dort z formy, boky a vrchní stranu pomažeme slabou vrstvou krému a zbytek krému obarvíme pomocí potravinářských barev. Pomocí sáčku a zdobící špičky dortík dozdobíme a necháme v chladu uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!