Nepečené jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g očistěných jahod
3 pudinky vanilkové nebo jahodové
800 ml vody
3/4-1 hrnek cukru podle sladkosti jahod
1 vanilkový cukr
3 balíčky sušenek BeBe
pár kapek citronové šťávy
špetka skořice -nemusí být
400 g smetany ke šlehání
2 ztužovače

Postup přípravy receptu

  1. Jahody svaříme s polovinou vody a cukrem. Projedeme ponorným mixérem. Ve zbytku vody rozmícháme pudinky a vlijeme k jahodám. Povaříme 2 minuty. Dochutíme.

  2. Plech, měla jsem 40x25 cm vyložíme sušenkami v jedné vrstvě. Nalijeme 3/4 pudinku, na to uložíme další sušenky. Dolijeme zbytkem pudinku a uhladíme. Dáme ztuhnout do lednice.

  3. Šlehačku ušleháme a řezy ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!