Nejlepší maková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 kypřící prášek
- 1 hrnek mletého máku
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 2 celá vejce
- trochu másla na vymazání formy
- trochu mouky na vysypání formy
Postup Nejlepší maková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve v míse smícháme dohromady všechny sypké ingredience, tzn. mouku, cukr, kypřící prášek, mák a skořici.
Přidáme tekuté ingredience, tzn. mléko, olej, vejce a důkladně promícháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 30 minut.